Hanna Rebecka K

Fudge

Publicerad 2014-05-10 20:42:00 i Bakning, allmänt,

Här om dagen provade jag att göra en Fudge gjord på dadlar, kokosolja och kokosmjöl smaksatt med kakao och Kanel. Den blev supergod och är ju toppen att det inte är något socker,mjölk eller gluten i dom. Så idag gjorde jag en till sats med Fudge fast idag smaksatte jag med lakrits istället, dom blev oxå super goda så nu har jag kylen full av godsaker till Eurovison ikväll.
 
Recept:
 
Ca 14-16  urkärnade dadlar
 
1/2 dl Kokosolja
 
1 dl Kokosmjöl
 
1/2 tsk flingsalt
 
1/2 tsk vanilj pulver
 
3-5 tsk av valfri smaksättning tex lakrits eller kakao.
 
Smällt kokosoljan och mixa den tillsammans med dadlarna till en jämn smet, till sätt sedan resten av ingredienserna och mixa tills allt är blandat. Tryck sedan ut smeten i en inplastad matlåda och ställ den i frysen i ca 30 minuter. Ta sedan upp den ur frysen och pudra med antlingen kakao eller lakritspulver och skär den i ca 20-25 bitar.
 
 
 
xxRebecka

Kommentarer

Postat av: Bea

Publicerad 2014-05-11 17:35:34

Mmmm ska jag göra i veckan! Vilka blev godast? Choklad eller lakrits?:)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela