Choklad Kola med Kakaonibs & Himalayasalt
Idag var min lediga dag denna vecka, såbörjade dagen vid fem med lite gröt och kaffe för att sedan göra ett litet extra passa på jobbet och hjäpa till med några beställningar. Så vid halv tio var jag klar och då blev det en snabb tur hem och sedan in till Örebro med Linnea för en liten shopping dag. Hittade lite smått och gott som fick följa med hem.
Recept:
2 - 2 1/2 dl Kokosolja
3 dl Kokossocker
1 dl Agave sirap Choklad
1 tsk Äkta vaniljpulver
1 1/2 dl Kokosmjölk (bara den hårda delen)
1 tsk Torkad ingefära
1 nypa Himalayasalt
Ta en tjockbottand kastrull och blanda alla ingredienser sätt på plattan på medelhögvärme och rör samman till allt smällt. Låt koka i ca 25 min till 118-120 grader (för bästa resultat använd en termometer) Annars ta ett kulprov för att se när den är färdig. Det ska gå att rulla enlitenkula av smeten du droppat ner i vattnet vid kulprovet.
Häll sedan smeten på ett bakplåts papper i en form och strölite kakaonibs och salt över kolan. låt den sedan kallna och stelna helt innan du skär ut rutor av den.




xx Rebecka