Hanna Rebecka K

Key Lime Pie

Publicerad 2014-06-04 18:08:42 i Bakning, allmänt,

Idag är min lediga dag så passade på att baka lite key lime pie att lägga i frysen. Älskar verkligen denna paj så himla god och krämig och super enkel att göra.
 
Recept:
 
Botten
 
200g Digestive kex
 
100g Smör
 
Fyllning
 
4 st Äggulor
 
1 burk sötad kondenserad mjölk
 
5 st Lime frukter (både skal och saft)
 
Gör så här krossa kexen antingeni en matberedare eller lägg dom i en påse och slå med en kavel till dom bara är smulor. Smält smöret och blanda samman med smulorna, tryck sedan ut smeten i en pajform med löstagbarbotten. Förgrädda i ca 10 minuter i 175 grader i varmluftsugn.
 
Blanda äggulorna och den kondenserade mjölken med skalt och saften från limen. Låt detta stå och dra i minst 30 minuter, sila sedan av fyllningen och fyll pajskalet. Stoppa sedantillpaja pajen in i ugnen och grädda i ca 15-20 minuter beroende på pajformens diameter. Min pajform är 20 cm och tog 15 minuter.
Ta ut pajen när fyllningen är fast och låt den svalna innan du skär upp den och servera med en klick lösvispad grädde.
 
 
 
xxRebecka
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela