Hanna Rebecka K

White Chocolate Pannacotta

Publicerad 2014-04-08 20:44:00 i Bakning, allmänt,

Idag började jag sent, så passade på att baka lite på morgonen innan jag skulle iväg till jobbet. Började med att baka lite nyttiga cookies som är gjorda på svartabönor och dadlar, helt utan socker, gluten och laktos. Bakade dom så vi kunde ha extra god eftermiddags fika på jobbet eftersomdet är Carros födelsedag, dom blev väldigt uppskattade.
Sen gjorde jag också vit choklad pannacotta som jag velat göra hur länge som helst, gjode den i mina nya silikonformar som jag köpte förra veckan. Trodde att det skulle vara mycket svårare än det var, det var bus enkelt och perfekt dessert. Eftersom man kan förbereda den och sen om man gör i silikonformar kan man frysa ner dom. I dessa godingar är det endast tre ingredienser och är busenkel att göra.
 
150g Vit choklad
3 st Gelantin Blad - Extra Guld
450g Grädde (ca 4,1/2dl)
 
Först lägger man gelatin bladen i kallt vatten, sen hackar man chokladen och lägger den i en skål. Efter det är det bara att koka upp grädden, häll den sedan över chokladen och rör tills den smält. Krama ut vattnet ur gelantin bladen och rör ner dom i smeten så dom löses upp. Sen är det bara att hälla upp i dom formarna man vill ha, antingen i några fina glas eller i silikonformar. Om man gör i glas så räcker det med 2-3 timmar i kylen, men om du vill göra i silikon formar behöver dom frysas så man får dom hela ut ur formarna. Sen kan man servera med något smul och någon god bärsås.
 
 
xxRebecka
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela