Hanna Rebecka K

Mini Dammsugare

Publicerad 2014-04-10 16:19:46 i Bakning, allmänt,

Bestämde mig redan igår att jag skulle baka dammsugare idag och handlade allt jag behövde igår, trodde jag iallafall. För imorse så insåg jag att jag inte hade några ägg hemma.Så det var bara att ge sig ner på stan för att handla.
Men innan jag sprang in på Ica så tog jag mig en tur till tutingen och hälsade på och tog en kaffe med mina fina arbetskamrater. Efter det så blev det ensväng inpå ica, sen gick jag även på Röda Korset och hittade en jättefin tallrik från lila fasan förendast 15 kr.
 
Recept :
 
5 dl Kaksmulor
 
50 g Smör
 
1-2 msk kakao (en smaksak)
 
Arrakessens efter smak
 
Som kaksmulor kan man använda överblivna kakor, bullar eller sockerkakor. I stort sett vad man har hemma, det är härifrån namnet dammsugare kommer eftersom man använder det överblivna kanter eller sånt som blivit misslyckat i sin dammsugar fyllning på konditorierna. Jag hade inga smulor så bakade en lätt sockerkaka att smula ner.
Lägg i alla ingredienser (förutom arraken) i en skål antingen till en bakmaskin med vinge eller så kan man köra med elvisp. kör till en fin och ganska fast smet/deg och häll försiktigt i lite arrak åt gången och provsmaka tills du är nöjd med smaken.
Sen ärdet bara att rulla ut i längder i den tjocklek du vill ha dina dammsugare i. Lägg sedan in längderna i kylen så dom stelnar till lite innan du kavlar ut marsipan lagom tjockt och klär in dina längder. Man kan pensla lite vatten på marsipanen innan man lägger på dammsugar smeten, så fastnar marsipanen bättre.
Lägg sedan till baka dom marsipan klädda längderna i kylen så dom stelnar till igen,innan dom delas i lagom stora bitar ca 3-5 cm långa om man vill göra mini eller 5-7 cm till vanliga.
Sen doppar man bara ändarna i mörk choklad, doppa ena änden åt gången och ställ i kylen och låt chokladen stelna helt innan du doppar den andra sidan för snyggast resultat.
 
 
xxRebecka
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela