Lakrits & Hallon Biskvier
Har längre velat baka något med lakrits pulvret jag köpte för några månader sedan, jag köpte det när jag skulle baka lakrits macaroner.
Men efter det har burken fått stått och damma, men så för några dagar sedan tänkte ja att jag skulle ju göra lite mer biskvier i någon annan smak, och då slog det mig att guds så gott det skulle vara med hallon och lakrits biskvier.
Så i dag efter jobbet passade jag på att baka några, det blev en biskvi med hallon smörkräm som jag doppade i vit lakrits choklad och hade lite sprinkels på.
Tycker dom blev super sött och goda, och så passar det ju så bra med lakrits nu eftersom det är Laktist dagen imorgon. Japp Lakrits har sin egen dag och i år är det tredje året den firas i Sverige men infördes redan 2004 i USA.
Recept :
Biskvi botten
200g Mandelmassa
1 st Äggvita
Kör till en slät massa i antingen bakmaskinen eller med elvisp på låg hastighet. Lägg sedan massan i en spritspåse och spritsa så stora biskvier du vill hapå bakplåtspapper, till mini biskvier ca 2-3 cm och till vanliga 5-6 cm. Sen är det bara att baka av i ca 175C eller 160C i varmluft i, ca 10 min eller till dom får en gyllenbrun färg. Låt svalna på galler när dom kommit ut ur ugnen.
Smörkräm
125g Smör
1 st Äggula
1 1/2 dl Florsocker
Eventuell smaksättningen efter smak (kan vara allt från choklad till fruktpure eller fruktsaft)
Vispa ihop alla ingredienser med vinge i bakmaskin eller med elvisp till en luftig massa. Ställ i kylen en stund om du vill strycka dina biskvier med smörkräm, eller lägg den i en spritspåse direkt och sprits en liten kula på varje biskvi botten. Ställ dom sedan i kylen så dom stelnar till innan det är dax att choklad doppa dom.
Lakrits Choklad
150g Vit Choklad
1-2 msk Lakrits pulver
Hacka och smält chokladen över vattenbad, blanda sedan ner lakrits pulvret. Sen är detbaraatt doppa dina biskvier, jag toppade mina med lite sprinkels på men det är en smaksak.





xx Rebecka