Budapest Bakelser
Imorgon är det min födelsedag och jag har fått en resa till Stockholm över dagen med min Syster yster Erica. Det ska bli en hel dag med shopping och kolla på massa baksaker och gå och kolla på konditorier. Så imorgonbitt blir det iväg mot Hallsberg för att ta tåget upp till Stockholm, och då behöver manså klart lite födelsedags fika på den långa vägen till huvudstaden. Så efter jobbet blev det att sätta igång och baka lite budapest bakelser.
Recept:
4 dl Störsocker
3 dl Hasselnötsmjöl
1 dl Marsanpulver eller Maizena
8 st Äggvitor
1/2 tsk Kanel
Vispa upp äggvitorna till ett hårt skumm och till sätt lite socker i taget, och vispa till en hård och fast maräng. Blanda hasselnötsmjölet med marsanpulvret och kanelen, och vänd ner deti marängen. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut ca 16-18 strängar tätt på ett bakplåtspapper. Grädda i ca 160 grader i ca 15-20 min släpp ut ångan i ugnen någon gång under avbakningen.
Låt botten svalna helt och vispa sedan grädda och stryck upp på budapest botten och sprid ut lite hallon eller något annat storts bär. och rulla ihop som en rulltårta för en budapest stubbe. Jag tryckte ut lagom stora bottnar med en kakstans och spritsade grädde runt kanten och fyllde mitten med bär och byggde på med tre bottnar så det blev som en liten mini tårta eller bakelse.




xxRebecka